• 1-3 dagars leverans. Fri frakt vid köp över 600kr

Oakey Fatlagring

OAKEY är ett varumärke som vi drivit vid sidan av Nshome.se under en period men nu väljer vi att slå ihop dessa och sälja de på samma hemsida. 

OAKEY är en helt unik och fantastisk produkt som låter dig ekfatslagra drycker hemma på ca 48 timmar. Fyll på flaskan med önskad dryck tex. Gin och efter 48 timmar 

på flaskan har du en gin av en helt ny karaktär. Färgen har gått från genomskinlig till bärnstensfärgad och du har en helt ny dryck med tydliga ektoner. 


Vad innehåller en flaska? Vi har köpt in trästavar från ett företag i Skottland som jobbar med att bygga ekfat till whiskylagring. Trästavarna i våra flaskor är behandlade på samma sätt som ett ekfat men med en skillnad, ett ekfat ger en kontaktyta åt ett håll vilket är ganska självklart. Alltså insidan av fatet men våra ekstavar ger kontaktytan runt hela staven

Vilket gör att man uppnår en väldigt stor effekt redan efter 48 timmar. Ett tips är att återanvända ekstaven på samma sätt som destillerier gör runt om i världen. 

Så först kanske du låter ekstaven ligga i en flaska med rom i några dygn för att sedan ligga på gin eller vodka några dagar. Då får du med karaktärer från din rom till nästa dryck du lagrar. Du hör ju själv att det finns så mycket spännande man kan göra med dessa flaskor. Efter hand kommer ekstaven tappa effekt och då är det dags att byta ut den. 

Våra flaskor finns i 3 olika modeller med 3 olika typer av ek. Eller det är egentligen samma ek men de är behandlade på olika sätt. Läs mer under varje produkt. 

Detta har visat sig vara en väldigt populär och uppskattad present.